Alla Skådespelerskor I Spiderman

Kvinnliga Skådespelare I Spiderman

Bland Kirsten Dunsts Mary Jane Watson, Zendayas MJ och andra, har Spider-Man svingat sig in i mångas hjärtan genom åren.

Med stor charm kommer stort ansvar.

Spider-Man kanske är din vänliga grannskaps-superhjälte som ständigt svingar sig genom staden för att bekämpa skurkar, men Peter Parker har också haft sin beskärda del av älskare som fastnat i hans nät.

Spider-Man-sagan har utspelats i olika alternativa universum och har haft olika huvudrollsinnehavare — Tobey Maguire, Andrew Garfield och Tom Holland — men temat kärlek är en gemensam tråd som löper genom allt.

Peter Parker har alltid betraktats som en nörd, en utstött och en självutnämnd väggblomma. Superstyrka, snabbhet och reflexer är bara några av de många förbättringar han fått som Spider-Man, men han har också fått en annan kraft: självförtroende.

Den bortgångne medskaparen och Marvels hedersordförande Stan Lee beskrev karaktären för Chicago Tribune som någon som "har många problem, och han gör saker fel." Ett av dessa problem? Relationsbekymmer.

Peter har inte bara haft fullt upp med att bekämpa brott, utan också med att jonglera kärleksrelationer i varje Spider-Man-film sedan 2002. Faktum är att detta också är ett återkommande tema i Marvels serietidningar, som går tillbaka till 1962 års Amazing Fantasy, nr 15.

Spider-Man är en älskare, inte en kämpe, men han kommer att kämpa för det — och den — han älskar. Mellan att balansera livet som en vanlig student och bekämpa brott som sitt alter ego Spiderman, är Peters hjärta rent.

Från Kirsten Dunsts tolkning av Mary Jane Watson till Emma Stones gestaltning av Gwen Stacy, här är en genomgång av varje kärleksintresse i Spider-Man-filmerna och skådespelerskorna som har spelat dem genom åren.

Spiderman Affisch

1. Betty Brant spelad av Elizabeth Banks

Betty Brant Spiderman

Betty Brant är en biroll i både Spider-Man-serierna och filmatiseringarna, där hon tjänar som J. Jonah Jamesons personliga sekreterare på Daily Bugle. Hon spelas av Elizabeth Banks i Sam Raimis Spider-Man-trilogi.

Medan Brant arbetar som sekreterare på tidningen, arbetar Tobey Maguires Peter Parker som fotograf. Deras relation är ganska professionell i början, men de kommer närmare varandra i Spider-Man 3 (2007). Dock utvecklas aldrig deras relation på grund av Jamesons inblandning.

Rollen som Betty Brant var något av ett "tröstpris" efter att Banks ansågs vara för gammal för att spela Mary Jane Watson i den första Spider-Man-filmen. Banks har sagt att som "en okänd" utan "några förväntningar på att ens vara med i den filmen", kändes rollen som Betty mer som en tjänst till skådespelerskan.

En tonårsversion av Betty, spelad av Angourie Rice, dyker upp i Marvel Cinematic Universe-trilogin. Förutom åldern skiljer sig karaktären genom att hon har en romans med Peters bästa vän, Ned (Jacob Batalon).

Med tanke på multiversum-handlingen i 2021 års Spider-Man: No Way Home undrade fans om Banks' och Rices karaktärer skulle mötas i filmen, men den teorin besannades inte.

2.  Mageina Tovah spelar Ursula Ditkovich

Ursula Ditkovich

Till skillnad från många av de andra karaktärerna skapades Ursula Ditkovich enbart för filmerna och förekommer inte i några av serierna. Spelad av Mageina Tovah, är hon dotter till Peter Parkers granne, Mr. Ditkovich (Elya Baskin), i Spider-Man 2 (2004).

Det är tydligt att Ursula är förtjust i Peter, men det blir ännu mer uppenbart i Spider-Man 3 (2007), särskilt när han och Mary Jane gör slut. Hennes far är ofta sträng mot Peter, men Ursula är snäll mot honom på flera sätt — hon erbjuder honom chokladkaka och kakor!

Tovah, som även har medverkat i Shameless, American Horror Story, The Shield, You're the Worst, How to Get Away with Murder och The Magicians, hade några fans som hejade på att hennes karaktär Ursula skulle bli den slutgiltiga kärleken för Peter.

3. Gwen Stacy spelad av Bryce Dallas Howard och Emma Stone

Gwen Stacy

Gwen Stacy dyker upp i både Raimis Spider-Man och Marc Webbs The Amazing Spider-Man. Hennes karaktär skapades av Stan Lee och Steve Ditko 1965 för serietidningarna.

Bryce Dallas Howard spelar Gwen i 2007 års Spider-Man 3, medan Emma Stone spelar karaktären i 2012 års The Amazing Spider-Man och dess uppföljare från 2014. Gwen är dotter till NYPD-kapten George Stacy och är en klasskamrat till Peter Parker.

I filmen från 2007 dejtar Peter Gwen under symbiotens övertagande för att göra Mary Jane svartsjuk. Allt går snett på en jazzklubb en kväll, de två gör slut, och Howards Gwen återkommer aldrig.

I båda The Amazing Spider-Man-filmerna förälskade sig fansen i kemin mellan Stones Gwen och Andrew Garfields Peter. (Det hjälpte också att de två skådespelarna dejtade i verkligheten.) Hennes karaktär är modigare jämfört med Mary Jane, då hon vill hjälpa till att besegra Lizard, Electro och Green Goblin.

4. Elizabeth "Liz" Toomes, spelad av Laura Harrier

Liz Toomes Spiderman

Liz Toomes, som spelas av Laura Harrier, är en karaktär som är specifik för MCU. Hon går i samma high school som Tom Hollands Peter Parker och de två tävlar tillsammans i decathlon-laget. Liz är Peters första kärleksintresse i filmen Spider-Man: Homecoming från 2017.

När Peter får reda på att Lizs far är Adrian Toomes (Michael Keaton), en skurk som har stulit utomjordisk teknologi för att bygga ett mäktigt arsenalsystem, blir han chockad. Liz och hennes familj lämnar New York under hennes fars rättegång, och hennes karaktär återkommer aldrig i MCU.

Spider-Man: Homecoming var Harriers första storproduktion. I en intervju med PEOPLE retade stjärnan sin Homecoming-kollega och Spideys andra kärleksintresse Zendaya genom att säga att hon är "som en 80-årig kvinna fast i en 21-årings kropp."

5.  Mary Jane Watson spelad av Kirsten Dunst

Mary-Jane Watson

Mary Jane Watson är Spider-Mans mest kända kärleksintresse och spelas av Kirsten Dunst i Sam Raimis trilogi. Karaktären har varit grannar med Peter Parker (spelad av Tobey Maguire) i flera år, men de två pratar sällan i början.

Peter gör det aldrig lätt för Mary Jane, särskilt efter att de blivit ett par. Hon finner sig ofta i rollen som den förtvivlade damen i nöd, och blir offer för bland annat Green Goblin i Spider-Man, Doctor Octopus i Spider-Man 2 och Sandman i Spider-Man 3. Mitt i berg-och-dalbaneåkningen i deras förhållande är de kära i varandra.

Även om fans inte fick se Dunsts version av Mary Jane i Spider-Man: No Way Home, avslöjades det av Maguires Peter Parker i filmen att paret är tillsammans i deras universum, efter att tydligen ha funnit ett sätt att få deras relation att fungera.

6. Michelle Jones ("MJ") spelad av Zendaya

Zendaya Spiderman

Zendaya spelar MJ i MCU Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Far From Home och Spider-Man: No Way Home. Förväxla inte initialerna med Mary Jane, eftersom de i det här fallet står för Michelle Jones – en helt annan karaktär.

I dessa filmer är MJ och Hollands Peter Parker socialt på samma nivå. De delar en liknande känsla för kvick humor, intelligens och modiga instinkter. När hon upptäcker att Peter är Spider-Man hjälper hon honom att planera mot Mysterio (Jake Gyllenhaal).

De blev ett officiellt par i Spider-Man: Far From Home från 2019, och deras relation fortsatte i Spider-Man: No Way Home. Peters uppoffring för att rädda världen och multiversumet i slutet av filmen får dock alla, inklusive MJ, att glömma vem han är. Men medan Spider-Man måste lära sig att leva ensam, är stjärnorna Zendaya och Holland ett par i verkliga livet.

7. Spider-Gwen som spelas av Hailee Steinfeld

Spider-Gwen

Det har funnits olika anpassningar av den här karaktären genom åren, men den här Gwen Stacy är den första av sitt slag som skildras på skärmen. Röstad av Hailee Steinfeld är Spider-Gwen Miles Morales, som spelas av Shameik Moore, kärleksintresse i Sonys film Into the Spider-Verse från 2018.

De två utvecklar omedelbart en stark relation, som växer till något mer under filmens gång. I uppföljaren från 2023, Spider-Man: Across the Spider-Verse, återförenas de två karaktärerna innan de ger sig ut på ett nytt äventyr genom multiversumet.

Både Moore och Steinfeld kommer att återvända i sina respektive roller som Miles och Gwen i Spider-Man: Across the Spider-Verse från 2023. Den nya filmen visar paret samarbeta för att rädda alla universum av Spider-People när en ny skurk utgör ett hot mot dem alla, samtidigt som de träffar en ny grupp Spider-People kända som Spider-Society längs vägen.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.