Skurkar I Spiderman

Top 10 Spiderman Skurkar

Sedan sin skapelse för ungefär sex decennier sedan har Spider-Man blivit en av de största och mest igenkännliga superhjältarna i världen. Han började sitt liv i serietidningar, men kan nu hittas i tv-program, filmer och en mängd högkvalitativa videospel. Trots att han utan tvekan är en fantastisk karaktär, skulle Spider-Man-franchisen inte ha varit lika framgångsrik utan sitt fantastiska galleri av skurkar.

Det är deras ondsinta planer som pressar Spider-Man till hans gränser och gör serien så spännande att läsa, se på och spela. Oavsett om de slår sig samman för att besegra nätkastaren eller begår outsägliga handlingar i staden runt honom, har deras upptåg skapat några av de mest ikoniska ögonblicken i franchisens historia och cementerat deras plats som några av de bästa skurkarna någonsin skapade.

Spiderman Tröja Venom

10. Kraven The Hunter

Kraven har funnits på scenen i nästan fem decennier nu, men har väldigt sällan fått några verkliga möjligheter att glänsa. När han väl får det, gör han ingen besviken och har levererat några minnesvärda ögonblick under sin tid i rampljuset. Merparten av dessa kom i en kort sexdelad berättelse kallad Kraven: The Last Hunt.

Efter att ha sövt Spider-Man och sedan begravt honom levande, börjar Kraven imitera hjälten i ett försök att bevisa att han är den överlägsna individen. Man kan hävda att han lyckas med detta genom att fånga Vermin; en skurk som Spider-Man tidigare bara hade kunnat gripa med hjälp av Captain America. Karaktären har återkommit i andra former sedan dess, men ingen har riktigt levt upp till originalet.

9. Morbius

Vid första anblick kan Morbius verka som en ganska generisk skurk som lånar alltför mycket från vampyrfolkloren, och hans fruktansvärda solofilm kommer tyvärr inte att göra mycket för att motverka denna uppfattning. Även om det definitivt är en stor del av vem han är, finns det mycket mer till Michael Morbius som karaktär än vad som först möter ögat. Han är komplex, självmedveten och dessutom en otroligt begåvad individ.

Karaktärens kamp för att övervinna sin omättliga törst efter människoblod och hans avsky för den varelse han har blivit skiljer honom från många av seriens andra skurkar. Det är också en stor del av vad som gjorde honom till en så fantastisk antihjälte när han fick sin egen spin-off-serie. Trots sin ofta samvetsgranna inställning har han fortfarande begått några verkligt fruktansvärda handlingar och har kolliderat våldsamt med Spider-Man vid flera tillfällen genom åren.

8. Sandman

Med så många av seriens karaktärer baserade på djur är det uppfriskande att se en som är lite mer originell. Flint Marko har också ganska mycket djup, med hans karaktär som ofta framhäver mänsklighetens dualitet och den moraliska konflikt som det ibland kan leda till. Även om det utan tvekan finns något gott inom honom, är han långt ifrån en ängel.

Marko hade vällt sig i brottslighet långt innan han blev Sandman, med hans nya krafter som endast bidrar till att ytterligare främja hans kriminella karriär. Han kan tåla en enorm mängd stryk och har även en rejäl kraft i sina slag, även om hans svaghet för vatten är en riktig akilleshäl. Ändå har han orsakat Spindelmannen många problem tidigare och är fortfarande otroligt farlig när han är på fast mark.

7. Vulture

Även om Vulture inte är lika känd som vissa av de andra skurkarna i Spider-Mans gallerier, var han faktiskt den andra skurken som någonsin dök upp i serien och en av de grundande medlemmarna i Sinister Six. Han är en av de få som känner till Spider-Mans verkliga identitet och har genom de senaste femtio åren utmanat hjälten på flera sätt.

Efter att inte ha dykt upp i några av de tidigare Spider-Man-filmerna blev serietidningsläsare glada när karaktären visade sig i Spider-Man: Homecoming, medan alla andra fick chansen att lära sig vad Adrian Toomes är kapabel till. Han kanske inte har några egentliga superkrafter att tala om, men han har gång på gång visat sig vara en hård motståndare och är villig att döda för att få det han vill ha.

6. Mysterio

Mysterio kan ha tagit sin tid för att dyka upp i en av seriernas många filmer, men han har varit på Spider-Mans scen sedan 1964. Precis som Scarecrow i Batman-serien, är Quentin Beck inte välsignad med några övernaturliga krafter, utan är istället en framstående illusionist och en mer än kapabel kemist.

Genom dessa medel kan han stå emot Spider-Man; ofta förlitar han sig på sin tidigare erfarenhet som stuntman. Hans mästerliga trick har tagit Spidey på en åktur mer än en gång, och även om han har en förfärlig vana att falla vid det sista hindret, kommer han alltid tillbaka för mer.

5. Carnage

Så dödlig som Venom kan vara, är den symbiotiska varelsen ändå kapabel till viss grad av resonemang. Tyvärr kan samma inte sägas om dess avkomma, Carnage. Det är just denna brist på kognitiv förmåga och symbiotens ofattbara makt som gör det till ett så stort hot mot Spider-Man och världen i allmänhet. Precis som Venom behöver den dock en stark värd för att verkligen lysa.

När den är bunden till seriemördaren Cletus Kasady blir Carnage en nästan oövervinnelig kraft som verkligen lever upp till sitt namn. Kasadys mordiska och sadistiska tendenser gör honom till den perfekta värden för symbioten, som kan förstärka dessa brister och verkligen vrida upp intensiteten. Många andra har burit Carnage-namnet genom åren, men ingen så bra som Kasady.

4. Venom

Venom, som först dök upp på åttiotalet, är en medveten utomjordisk symbiot som kan binda sig till andra livsformer. Den började som en levande spindeldräkt men utvecklades senare till en egen entitet. Även om det är Spider-Man som först är värd för varelsen, är dess mest ökända besittare den Spider-Man-hatande journalisten Eddie Brock.

Brocks något irrationella avsmak för spindelmannen är precis vad symbioten behöver för att komma in i hans huvud, och den är snabbt kapabel att förvränga och manipulera hans sköra sinne. Tillsammans är de en match för Spider-Man i nästan varje avseende och framträder regelbundet som segrare i sina konfrontationer med den väggklättrande hjälten.

3. Kingpin

Även om Wilson Fisk spelar en framträdande roll i Netflix-serien Daredevil, är han i hög grad en Spider-Man-skurk. Han gjorde sin debut i det femtionde numret av The Amazing Spider-Man och, även om han började som en ganska generisk maffiaboss, har han sedan dess blivit en av Spider-Mans mest farliga fiender.

Tack vare sin imponerande fysik behöver Kingpin inga superkrafter; istället förlitar han sig på rå styrka och politiskt inflytande för att övervinna sina fiender. Den kriminella härskaren har också en armé av fotfolk som utför hans onda uppdrag och den kapitalmakt som krävs för att genomföra nästan vilka ondskefulla planer som helst.

2. Green Goblin

Green Goblin är en fantastisk skurk i sig själv, men det är nog Peters koppling till familjen Osborn som gör honom till en av de allra bästa. Många andra karaktärer har tagit upp manteln genom åren, men det är Norman och hans son som verkligen ger liv åt karaktären.

Med den ekonomiska styrkan från Oscorp i ryggen har Goblin tillgång till en oemotståndlig arsenal av toppmodern eldkraft och hans Goblin Glider gör att han kan sväva genom staden lika enkelt och effektivt som hans ärkefiende kan. Karaktären har genomfört mer än sin beskärda del av skumma planer genom åren och till och med dödat Peters kärleksintresse, Gwen Stacy, på sjuttiotalet; vilket cementerar hans status som en av de dödligaste skurkarna i serien.

1. Doctor Octopus

Medan majoriteten av Spider-Mans fiender främst förlitar sig på sin övermänskliga styrka och högteknologiska vapen, använder Dr. Octopus vanligtvis hjärnan snarare än musklerna för att ta sig an nätkastaren. Det är en taktik som har lönat sig, eftersom Doc Ock är en av de få Marvel-skurkar som har lyckats besegra den maskerade hjälten.

Även om intelligens utan tvekan är doktorens starkaste vapen, kan hans mekaniska tentakler göra mycket mer än att bara kittla. Han har återvänt från de döda, gått tå till tå med några av Marvels mest kända superhjältar, och till och med fått chansen att ersätta Spider-Man i Avenging Spider-Man-serien. Han gjorde förmodligen ett bättre jobb också, även om han sedan dess har återgått till sina skurkaktiga sätt.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.